Ανά διαστήματα η σελίδα θα ανανεώνεται με διάφορα θέματα που έχουν σχέση με το χωριό μας. 2012 - 2023

19/9/16

Παραδόθηκε δρόμος 5 χιλιομέτρων που κατασκεύασε η ΔΕΗ – Θα εξυπηρετεί Νότιο Πεδίο και Ακρινή – Άγιο Δημήτριο.

Ένας δρόμος μήκους 5 χιλιομέτρων, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ΔΕΗ, αλλά και τους οικισμούς Ακρινής και Αγίου Δημητρίου, παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία.Πρόκειται για έναν δρόμο που κατασκευάστηκε από τη ΔΕΗ με δικά της έξοδα, ο οποίος κόστισε «κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ»,
σύμφωνα με τον διευθυντή του ορυχείου Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ, Κώστα Θεοδωρίδη. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στο Νότιο Πεδίο και δημιουργήθηκε επειδή το επέβαλλαν οι ανάγκες εξόρυξης, λόγω της επέκτασης του ορυχείου. Να σημειωθεί ότι πολλές φορές έγιναν μικρομετατοπίσεις του δρόμου στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά επιλέχτηκε χάραξη αρκετά μακριά από το μέτωπο της εξόρυξης, ώστε να παραμείνει ο δρόμος για 10 – 15 χρόνια.


Τόσο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας όσο και οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ, εξήραν τη συνεργασία ΔΕΗ – τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή του δρόμου, ο οποίος άλλωστε θα εξυπηρετήσει και τις δύο πλευρές. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης μίλησε για «έναν δρόμο που δείχνει την απόλυτη συνεργασία ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας», προσθέτοντας ότι «όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία τότε λύνουμε προβλήματα και δημιουργούμε προοπτικές». Είπε ότι «θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ΔΕΗ, αλλά κυρίως των κατοίκων της Ακρινής. Βεβαίως μείς έχουμε δρομολογήσει το Π.Δ. για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής και των  Αναργύρων, δρομολογώντας λύσεις σε ζητήματα που χρονίζουν. Αυτός ο δρόμος είναι ένας δρόμος συνέργειας και ενότητας όλων, δείχνει τη στήριξη της ΔΕΗ προς την τοπική κοινωνία και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας προς τη ΔΕΗ».

Για άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών έκανε λόγο και ο διευθυντής του Νοτίου Πεδίου, Κώστας Θεοδωρίδης, καθώς όπως είπε, «οι άνθρωποι δέχτηκαν να γίνει ο δρόμος, αν και δεν πληρώθηκαν ακόμη από τις απαλλοτριώσεις λόγω της αποχής των δικηγόρων», ενώ για την ποιότητα του δρόμου, σημείωσε ότι «είναι με πολύ καλές προδιαγραφές για επαρχιακό δρόμο». Είπε ακόμη ότι έγινε και μία τάφρος, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα άρδευσης σε παρακείμενα χωράφια».
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο διευθυντής Λειτουργικής Υποστήριξης του ΛΚΔΜ, Δημήτρης Ζαραφίδης.

Πηγή : e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου