Ανά διαστήματα η σελίδα θα ανανεώνεται με διάφορα θέματα που έχουν σχέση με το χωριό μας. 2012 - 2023

12/10/18

Υπογράφεται νέα προγραμματική για το εξασθενές χρώμιο της λεκάνης Σαριγκιόλ – Η κοινότητα Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου περιμένει απαντήσεις

Μια νέα μελέτη για το εξασθενές χρώμιο περνάει από το ερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο με τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Π.Ε. Κοζάνης)-Δήμου Κοζάνης-ΔΕΥΑΚ και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θέμα «Προσδιορισμός της χωρικής και χρονικής μεταβολής της ρύπανσης των υπόγειων νερών στη λεκάνη Σαριγκιόλ με εξασθενές χρώμιο». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 27.900 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι ο δήμος Κοζάνης.
Η μελέτη αυτή δεν απαντά φυσικά σε αυτή της ΔΕΗ και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για το αν υπάρχουν πετρώματα με εξασθενές χρώμιο σε όλο το λεκανοπέδιο, αλλά αποτελεί συνέχεια της πρώτης και γίνεται για να θωρακιστούν τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΚ, η οποία βρίσκεται στα δικαστήρια με τη ΔΕΗ για τον υπαίτιο του εξασθενούς χρωμίου.

Ακόμα η κοινότητα Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου περιμένει μια απάντηση για τους τότε λογαριασμούς ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ με το Σύλλογο για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου να διερωτάται για τη μελέτη βιωσιμότητας που δεν έγινε, για τα ανύπαρκτα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, για τις μετρήσεις που δεν έγιναν και τους υπαίτιους πριν το 2013 κ.ο.κ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου