Ανά διαστήματα η σελίδα θα ανανεώνεται με διάφορα θέματα που έχουν σχέση με το χωριό μας. 2012 - 2023

22/7/16

Η ΔΕΗ παρουσιάζει τη δική της μελέτη για το εξασθενές χρώμιο

 Στον …πόλεμο των μελετών που ξεκίνησε, τώρα είναι η σειρά της ΔΕΗ να παρουσιάσει τη δική της μελέτη, την οποία παρήγγειλε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η οποία δείχνει ότι δεν ευθύνεται η τέφρα για το εξασθενές χρώμιο που εντοπίστηκε στο δίκτυο υδροδότησης Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Κοιλάδας. Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε παρουσίαση μελέτης του ΑΠΘ, την οποία εκπόνησε για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ και του δήμου Κοζάνης.

Κατά την παρουσίασή της πριν από λίγο καιρό στην Κοζάνη οι επιστήμονες του ΑΠΘ κατέθεσαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία για το εξασθενές χρώμιο ενοχοποιείται η τέφρα.

Στελέχη της ΔΕΗ επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον ενημέρωσαν ότι η μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της επιχείρησης το ΕΜΠ είναι έτοιμη. Ήδη οι μελετητές την παρουσίασαν χτες στην ηγεσία της ΔΕΗ στην Αθήνα, ενώ προγραμματίζεται επίσημη παρουσίαση και στην Κοζάνη, στην οποία ο δήμος κλήθηκε να παραστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της ΔΕΗ, επέμειναν ότι δεν είναι δυνατόν να ενοχοποιείται η τέφρα για το εξασθενές χρώμιο, γιατί αν ίσχυε αυτό τότε θα είχαμε προβλήματα στην υδροδότηση πολλών τοπικών διαμερισμάτων σε όλο το λεκανοπέδιο, αφού παντού υπάρχει τέφρα.

Στην Κοζάνη η παρουσίαση της μελέτης του ΕΜΠ θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου στην πρώην νομαρχία, σε ώρα που θα προσδιοριστεί από την επίσημη ανακοίνωση που αναμένεται να εκδοθεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου