Ανά διαστήματα η σελίδα θα ανανεώνεται με διάφορα θέματα που έχουν σχέση με το χωριό μας. 2012 - 2023

7/3/19

Οι πρόεδροι του Δ.Σ. των Ανιστορημένων Μονών για την Μακεδονία

«Ἔστιν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία»
Στράβων ο Πόντιος Γεωγράφος (64 π.Χ.)
Οι διοικήσεις των ανιστορημένων Μονών του Πόντου στον ελλαδικό χώρο (Βέρμιο) Παναγίας Σουμελά, Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος, που στον Πόντο αποτελούσαν το εθνικοθρησκευτικό συμβολο του ποντιακού ελληνισμού, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν περίτρανα την αντίθεσή τους με την ανιστόρητη συμφωνία των Πρεσπών που παραχωρεί στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων ονομασία, εθνότητα και γλώσσα Μακεδονική.
Υπενθυμίζουμε και πληροφορούμε σε όλους, ότι η ιστορική αλήθεια της Μακεδονίας δεν παραγράφεται ούτε αλλοιώνεται με βάσει συγκυριακά συμφέροντα.
Συντασσόμαστε και ενισχύουμε την διακήρυξη των 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας γιατί ο κλήρος ανέκαθεν έδωσε βαρύ τίμημα για την ελληνικότητα της περιοχής.
Ως Πόντιοι απόγονοι εκείνων που διεύρυναν τον Ελληνισμό στα παράλια του Ευξείνου Πόντου πριν 3.000 χρόνια και εκείνων που πολέμησαν εθελοντικά και ενίσχυσαν οικονομικά τον Μακεδονικό Αγώνα έχουμε ένα ακόμη επιπρόσθετο λόγο της πρόσφατης ιστορίας, κοντά σε εκείνον του πόντιου ειδικού γεωγράφου της αρχαιότητας, του Στράβωνα (64 π.Χ.), που πριν 2000 χρόνια υπενθυμίζει στους ανιστόρητους του εσωτερικού και εξωτερικού με τη δήλωση στο έργο του Γεωγραφικά  «έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».
Θεωρούμε την παρουσία ιδιαίτερα κάθε Μακεδόνα ως εθνική υποχρέωση στο συλλαλητήριο των Αθηνών, της Κυριακής 20ης Δεκεμβρίου 2019.
Οι πρόεδροι του Δ.Σ. των Ανιστορημένων Μονών
Γ. Τανιμανίδης                                Ε. Φαχαντίδης                     Χ. Καζαντσίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου